top of page
Дейности

 Дружеството са създадени и са активни редица дейности, подходящи за всички възрастови групи.


По традиция, българските семейства се срещат редовно в малката зала на Дружеството в петъчните вечери. Всички са добре дошли! Клубът отваря врати и за приятели на българската общност, които не са членове на Дружеството.

Барът

 Добре оборудваният бар работи всеки Петък.

Работно време: Петък: 19.00 – 23.00

 

 

Българско неделно училище

Учредителите и членовете на Дружеството са убедени и силно вярват в значимостта на мисията за съхраняването и опазването на българското културно наследство и език. Поради тази причина, Българското училище функционира от създаването на Българско Културно Просветно Дружество до наши дни.

 

Училището е неразделна част от живота в общността. В него децата ни имат възможност да научат повече за своето културно наследство, своя род, българската история и бългаския език, в приятна и приветлива обстановка.


Дайте на децата и на внуците си тази прекрасна възможност! Запишете ги в Българското училище.


Обучението в училище е безплатно. Това, което се изисква от Вас и децата е: ангажираност, желание, отдаденост и подкрепа.

Моля, свържете се с училището чрез нашата форма за контакт.

Църква Света Петка

Основана през 1951 година, Българската Източно Православна Църква продължава да поддържа нашето религиозно културно наследство и традиции тук в Аделаида.

Българските православни богослужения се провеждат на български и английски език всяка неделя в 10 часа сутринта.

Българският женски социален клуб


Женският клуб е специална група за дамите в българското общество. Клубът е създаден през 1965 г. и функционира до днес. Женските сбирки в клуба целят предимно социален обмен и упражняване на дейности за удоволствие.

Срещите се провеждат всяка първа Сряда на месеца в малката зала на Дружеството.

В миналото, Женският клуб е участвал в организирането на кабарета и балове веднъж годишно, както и в честването на обичайните традиционни празници и рождени дни. През годините са се организирали много томболи и е провеждана благотворителна дейност. Социалните сбирки са включвли организирани автобусни екскурзии до Бароса, Виктор Харбър, Аделаида Хилс и еднодневни пътувания до острова на Кенгурутата.

В предходен период, Женският клуб е успял да събере доста голяма парична сума от провеждането на множеството благотворителни мероприятия. Със събраната сума е подпомогнат ремонтът в голямата зала, закупени са столове и завеси за сцената, а при строежа на малката зала, клубът е участвал с дарение на парични средства.

При създаването на Женския клуб, в него са членували над 80 дами. В наши дни, броят на членуващите значително е намалял.

Днес, Клубът все още е неразделна част от живота на общността в Дружеството и дава своя принос за организирането на месечните вечери, празниците, и ежегодните Коледните обеди.

За да получите допълнителна информация или ако желаете да членувате в Българския женски социален клуб, моля свържете се с нас.

Българско радио.

Емисиите на Българското радио  се излъчват всяка Неделя от 16.00 до 17.00 часа. на етническата  радиостанция 5EBI-FM (103.1MHz)

SBS Радио - Мелбърн

Можете също така да слушате българска програма, излъчвана от Мелбърн всеки Петък вечер, която е достъпна в Интернет.

bottom of page